עדכון: ב-14.11.13 הודיעה הפרקליטות הצבאית לבצלם כי לא תפתח חקירה פלילית לבדיקת נסיבות האירוע, בנימוק הבא: "התיק נסגר לאחר שמכלל הממצאים שנאספו לא היה ניתן לקבוע כי מותם של שני בני משפחת אבו ספיאן נגרם כתוצאה מפעילות צה"ל. עם זאת נמצא כי במרחב ובשעה הרלוונטיות, בוצעה תקיפה של צה"ל שכוונה כלפי בור שיגור רקטי של ארגון הטרור חמא"ס. לנוכח העובדה כי התקיפה כוונה כנגד מטרה צבאית מובהקת, וכי תקיפתה נעשתה תוך נקיטה באמצעי הזהירות הנדרשים ובצורה מידתית, לא נמצאה הצדקה לפתוח בחקירת מצ"ח לבדיקת האירוע".
מעדויות שגבה בצלם עולה כי ביום ראשון 18.11.2012 לפנות בוקר, ירה כלי טיס ישראלי אל הקרקע הצמודה לבית משפחת סעיפאן בשכונת תל א-זעתר. בעת האירוע ישנו סלאמה סעיפאן, אשתו וילדיהם, תאמר בן הארבע וג'ומאנה בת השנתיים, בחדרם המקורה פח שעל גג הבית. הבית נמצא בקצה שכונת תל א-זעתר בפאתי בית לאהייא, ובמרחק של כ-300 מטרים ממנו משתרע מטע זיתים. כתוצאה מהפיצוץ נפער בור גדול בסמוך לבית, וחדרם של סלאמה ובני משפחתו קרס לחלוטין.
בעדות שמסר סלאמה סעיפאן בטלפון לתחקירן של בצלם, תיאר את שהתרחש אותו לילה: "התעוררנו מרעש של פיצוץ ליד הבית שלנו. התקרה והקירות עפו והכל נפל עלינו. לא כל-כך הבנתי מה קורה מסביבי. הייתי מכוסה בהריסות ובקושי נשמתי. רק הראש שלי לא היה מתחת להריסות. באותו רגע חשבתי רק על הילדים הקטנים שלי. התחלתי לצעוק ולקרוא לעזרה. אשתי הצליחה לחלץ את עצמה וגם היא צעקה לעזרה. האחים שלי הגיעו והתחילו להסיר מעלי את ההריסות. לקח להם חצי שעה לחלץ אותי. שאלתי אותם על הילדים שלי ובקשתי מהם שיצילו אותם. הם היו קבורים מתחת להריסות.
הם הצליחו לחלץ את הילדים, שהיו מכוסים בעפר, ללא תזוזה ולא נשמו. הם הרימו אותם ורצו משם כדי לקחת אותם לבית החולים."
מעדויות שמסרו אחיו של סלאמה סעיפאן, ואאיל ואחמד, עולה כי בעת שחילצו את הילדים, הם נאלצו לעקןף בור גדול שנפער בקרקע בכדי להגיע לאמבולנס שהמתין מצדו השני. הילדים פונו לבית החולים אל-עוודה בתל א-זעתר, שם נקבע מותו של תאמר. ג'ומאנה הועברה משם לבית החולים א-שיפאא בעזה במצב קשה, ומתה שם מפצעיה.
סלאמה סעיפאן אמר עוד בעדותו: "איבדתי את שני הילדים היחידים שיש לי ולא נשאר לי מישהו בעולם. אין לי מילים לתאר את המצב שלי. רק אלוהים יודע על שברון הלב שמרגישים אבא ואימא כאשר הם מאבדים את הילדים שלהם."
בצלם ממשיך לתחקר את נסיבות האירוע שבו נהרגו תאמר וג'ומאנה סעיפאן.