דילוג לתוכן העיקרי
תפריט
מהשטח
נושאים

סינג׳יל וא-טייבה, מחוז רמאללה: בתוך ארבעה ימים מתנחלים פלשו לשני כפרים והשחיתו כלי-רכב בשיטת פעולה זהה

סינג׳יל וא-טייבה, מחוז רמאללה: בתוך ארבעה ימים מתנחלים פלשו לשני כפרים והשחיתו כלי-רכב בשיטת פעולה זהה

המתנחלים משחיתים מכונית בסינג'ל. מתוך תיעוד הווידיאו באדיבות תושבים
המתנחלים משחיתים מכונית בסינג'ל. מתוך תיעוד הווידיאו באדיבות תושבים

ביום שבת, 15.11.25, בסביבות 21:00, הגיע כוח צבאי לכניסה המזרחית לעיירה סינג׳יל, שבה הציב הצבא שער ברזל הסגור לרוב, ופתח את השער.

למחרת, יום ראשון, 16.11.25, בסביבות 2:00 לפנות בוקר, תועד במצלמות אבטחה מכונית לבנה פרטית שהגיעה דרך אותה כניסה ועצרה ליד בתים הסמוכים אליה. מהמכונית יצאו שלושה מתנחלים רעולי פנים כשבידיהם חפצים חדים ואלות, ונהג נשאר בתוכה. המתנחלים החלו מייד לנקב את צמיגיהם של ארבעה כלי-רכב בקרבתם, ולאחר מכן, החלו שלושתם באופן מתואם לנפץ את שמשות ומראות כלי-הרכב באלות שבידיהם.

לאחר מכן חזרו השלושה לרכב ונסעו לכיוון כביש 60.

ארבעה ימים לאחר מכן, ב-19.11.25, בסביבות 2:30, תועדה מכונית לבנה שהגיעה לכפר א-טייבה, השוכן במרחק של כ-9 קילומטר מסינג׳יל. המכונית הגיעה מכיוון הכניסה הדרומית לכפר, עצרה בקרבת הבתים הסמוכים אליה ויצאו ממנו שלושה מתנחלים רעולי פנים כשבידיהם אלות וחפצים חדים, ואחד מהם אוחז בפטיש גדול. גם הפעם החלו מיד לנקב את צמיגיהם של שני כלי-רכב שחנו בסמך ולנפץ את שמשותיהם. המתנחלים ניפצו גם זגוגיות בחלונות של אחד הבתים ואז חזרו לרכבם שבו חיכה הנהג ועזבו את המקום.

מתנחל עם אלה בא-טייבה. מתוך תיעוד הווידיאו באדיבות תושבים