ביום שבת, 7.3.26, בסביבות 16:00, הבחינו חקלאים תושבי ח׳ירבת ואדי א-רח׳ים באזור דרום הר חברון, בארבעה מתנחלים חמושים במקלות ואלות שרעו עדר בקר באדמותיהם החקלאיות הפרטיות.
החקלאים הזעיקו משטרה והתקדמו אל המתנחלים. הם צילמו את המתרחש, דרשו מהם בצעקות לעזוב את המקום, וניסו בעצמם להרחיק את הפרות והמתנחלים מהגידולים שלהם. בין התושבים, שחלקם החזיקו מקלות וצינורות, למתנחלים פרצה תגרה שבמהלכה נפצעו מוחמד שינאראן ולפי ערוצי ימין - גם אחד המתנחלים.
בשלב מסוים החלו החקלאים להתרחק מהמקום, ובמקביל הגיעו למקום על טרקטורון המתנחלים לוריא לוסקי, שהיה חמוש ברובה ולבש מדי צבא, ואחיו, שם טוב לוסקי.
כשהגיעו השניים שבו המתנחלים לתקוף את התושבים באלותיהם ובאבנים ואחד מהם הכה את מוחמד שינאראן באלה בראשו וברגליו. באותו רגע הגיע למקום אמיר, בנו של שינאראן בן ה-28, ואז ירה לוריא לוסקי ירייה אחת באוויר.
אמיר התקרב למתנחלים, ואז ירה בו לוריא ירייה אחת, ממרחק של כחמישה מטרים. הכדור פגע בכתפו ויצא מצווארו, והוא נפל מייד ארצה. מייד לאחר מכן ירה לוריא שוב ופגע באחיו של אמיר, ח׳אלד, בן 33. הקליע עבר דרך זרועו וננעץ בבטנו.
המתנחלים נשארו במקום במשך כמה דקות בעת שאמיר וח׳אלד שינאראן נותרו שרועים על הקרקע, עד שפונו בכלי-רכב פרטיים של תושבי הכפר לבית החולים ביטא, שם נקבע מותו של אמיר. אביו מוחמד שוחרר באותו ערב לביתו לאחר שהפצע מעל עינו נתפר. ח׳אלד שינאראן הועבר לבית החולים אל-אהלי בחברון, ועד היום מטופל בשיקום בבית ג׳אלא.
רק לאחר פינויי הפצועים הגיעו למקום חיילים ושוטרים רבים. החיילים החלו לפרוץ לבתי התושבים ולערוך בהם חיפושים. בין היתר, נכנסו החיילים לביתה של האג’ר שינאראן וכלאו במטבח הבית את האג'ר, את ילדיה, את דלאל שינאראן, אשתו של אמיר, ואת שני ילדיהם הפעוטים ונשים נוספות מהמשפחה. החיילים ערכו חיפוש בבית, וכשמצאו רובה צעצוע ומקל לרעיית צאן צעקו על האג'ר וילדיה והאשימו אותם בתקיפת מתנחלים.
החיילים החזיקו את הנשים והילדים במטבח עד לשעה 21:30 בערב, אז עזבו כשהם לוקחים עמם את מכשיר ההקלטה של מצלמות האבטחה המותקנות במקום. המכשיר והחומרים המצולמים לא הוחזרו עד היום.
בפרסומים במדיה החברתית טענו המתנחלים כי הירי באמיר שנאראן בוצע כהגנה עצמית לאחר שפלסטינים תקפו מתנחלים שרעו במקום צאן, אך מתחקיר בצלם עולה כי הירי בוצע בשעה שאמיר שנאראן נחלץ לעזרת אביו, שהותקף על-ידי המתנחלים לאחר שניסה להתרחק ממקום התגרה.
מאז 7.10.2023 ועד 28.4.2026, הרגה ישראל 1,068 פלסטינים בגדה המערבית, בהם 232 ילדים ונערים. מתוך כלל ההרוגים, 32 נהרגו על-ידי מתנחלים וב-15 מקרים נוספים תחקיר בצלם לא הצליח לקבוע בוודאות האם נהרגו על ידי כוחות צבא או אזרחים ישראלים, בהם מתנחלים.