דילוג לתוכן העיקרי
תפריט
מהשטח
נושאים

שדה תימן הוא רק קצה הקרחון: מתקני הכליאה הישראליים הפכו לרשת של מחנות עינויים

 

"כשירדנו מהאוטובוס, אחד הסוהרים אמר לנו: ״ברוכים הבאים לגיהינום".

מתוך עדותו של פואאד חסן, בן 45 ואב לחמישה, תושב קוסרה שבמחוז שכם.
הוחזק בבית הכלא מגידו. לעדות המלאה.

שלום,
אמש הוצאנו דו"ח חדש ומטלטל, החושף כי מאז 7 באוקטובר מופעלת מדיניות של התעללות שיטתית ועינויים באלפי אסירים פלסטינים המוחזקים בבתי הכלא בישראל. בדו"ח, ׳ברוכים הבאים לגיהינום׳ מובאות עדויות של 55 פלסטינים ופלסטיניות שהוחזקו בבתי כלא ובמתקני מעצר ישראליים בחודשים האחרונים. העדויות נמסרו לאחר שהעדים שוחררו, רובם המוחץ מבלי שהועמדו לדין.

העדים מתארים מציאות של אלימות תכופה, קשה ושרירותית; פגיעות מיניות; השפלה וביזוי; הרעבה מכוונת; כפיית תנאי היגיינה ירודים; מניעת שינה; איסור וענישה על פולחן דתי; החרמה של כלל הציוד הציבורי והאישי ומניעת טיפול רפואי הולם. עדויותיהם מציגות את תוצאותיו של תהליך מזורז שבמסגרתו הפכו למעלה מתריסר מתקני כליאה, אזרחיים וצבאיים, לרשת מחנות שמטרתם העיקרית היא התעללות בבני האדם המוחזקים בהם.

 

קראו את הדו"ח המלא:

צפו בכתבתו של רביב דרוקר בחדשות 13 על ממצאי הדוח.

 

 

קראו דיווח על ממצאי הדו"ח בעיתון "הארץ".

 

בשבועות האחרונים פרצה סערה לאחר פרסומים אודות חשד להתעללות מינית חמורה בעציר במתקן שדה תימן, אבל העדויות שאנו מביאים בדו"ח מגלות כי שדה תימן הוא רק קצה הקרחון. ברגע זה ממש מוחזקים אלפי פלסטינים בתנאים לא אנושיים וסובלים מהתעללות בלתי פוסקת. חלקם לא יודעים מדוע נעצרו, רבים מהם ישוחררו מבלי לעמוד לדין. זו ההגדרה של מחנה עינויים: מקום שכל הבא בשעריו – לא משנה מי הוא או מה סיבת מעצרו – נידון לכאב וסבל מכוונים, חמורים ובלתי פוסקים.

ממשלת ישראל ניצלה באופן ציני את הטראומה של כולנו מזוועות השבעה באוקטובר כדי לממש את האג׳נדה הגזענית והאלימה של השר בן גביר. הממשלה הובילה אותנו לשפל מוסרי חסר תקדים, בעודה מוכיחה לנו שוב ושוב שאין לה שום ערך לחיי אדם - לא של החטופים הישראלים בעזה, לא של אזרחים ישראלים ופלסטינים הנתונים למלחמה בלתי פוסקת, ולא של פלסטינים המוחזקים במחנות עינויים.

 

 

סייעו לנו בהפצת ממצאי הדו"ח בפיייסבוק, אינסטגרם ו-X (טוויטר).

 

 

אנו בבצלם זקוקים לתמיכתכם כדי שנוכל להמשיך לחשוף את המציאות, להיאבק בניסיונות להסתיר וליפות אותה, ולהציב אל מולה עמדה מוסרית ברורה ובלתי מתפשרת.

אנו חוזרים שוב על קריאתנו להפסקת אש מיידית ולשחרור החטופים בעיסקה.