Hebron: Segregation fence along a-Salaimeh Street extended, 2017

2,187 Views
July 2017

Since the mid-1990s, the Israeli military has imposed a policy of segregation in the center of Hebron. As part of this policy, in 2012 it built a fence along the main road of a-Salaimeh neighborhood, dividing it lengthwise: a wide, paved section for Jews, and a narrow, rutted pedestrian passageway for Palestinians. Subsequent to footage published by B’Tselem, the military cancelled the separation, but then reinstated it in 2015. In May 2017 the military extended the fence into the Gheith neighborhood, installing a gate at its end which is arbitrarily unlocked by Border Police. This severe injury to Hebron residents is a case of collective punishment. It keeps residents from leading normal lives and makes their lives intolerable. Israel thereby promote the ongoing silent displacement of Palestinians from the center of Hebron.