חיילים ירו למוות בחמאדה שתיווי, כפר קדום, יולי 2006
א.כ., בן 30
ב-26.7.06, בסביבות 18:45, הגעתי לכיכר הכפר מכיוון מזרח. כשהגעתי לצד המזרחי של הכיכר, ראיתי 3 מיניבוסים לבנים מסוג פולקסווגן קרוול מגיעים לכיכר. לאחד מהם היתה לוחית רישוי פלסטינית ולשניים האחרים היו לוחיות ישראליות צהובות. ברגע ששלושת המיניבוסים עצרו במרכז הכיכר, ירדו מהם כ-12 אנשים.
עמדתי שם לראות מה קורה ואז ראיתי את חמאדה שתיווי, שאני מכיר טוב מאוד, מגיע לכיכר מכיוון מערב. בערך שמונה מהאנשים שראיתי הסתערו עליו והביאו אותו לפינה של בית הבד שברחבה של הכיכר. זה לקח בערך שתי דקות. אחר כך ראיתי את האנשים, שהיו לבושים בלבוש אזרחי, מחליפים ללבוש צבאי. הבנתי שמדובר באנשי הכוחות המיוחדים של ישראל.
בינתיים הגיעו לרחבה של הכיכר ג'יפים צבאיים. החיילים הוציאו מאחד הג'יפים קסדות ושכפ"צים וחילקו אותם לאנשים שהיו לבושים קודם בלבוש אזרחי. עמדתי פינה המזרחית וניסיתי להתקדם מערבה, אבל אחד החיילים שעמד שם לא נתן לי לעבור. החיילים הפשיטו את חמאדה אשתיוי שתיווי עד שהוא נשאר בתחתונים, ואחר-כך הוא התלבש. הם פרצו את הדלת של בית הבד והכניסו לתוכו את חמאדה.
הייתי סקרן מאוד ולכן חזרתי אחורה, ואחרי חמש דקות הצלחתי להגיע לבית של קרובת משפחה. בסביבות 19:00 עליתי לגג של הבית, שיש בו שתי קומות. הבית נמצא ליד בית הבד, ומשקיף על כל הכיכר. כשהייתי על הגג שמעתי קול קורא בערבית ברמקול "כל מי שנמצא בבית לצאת החוצה". הקריאה חזרה על עצמה כמה פעמים והייתה מכוונות לבית של פדווא קדומי, שנמצא במרחק של כמה מטרים מהכיכר. שמעתי את בעלי הבית עונים שאין אף אחד בבית. החייל אמר שאם אף אחד לא ייצא מתוך הבית, הוא ייהרס. דחפור צבאי התחיל לנסוע מרחבת הכיכר לכיוון הבית של פדווא קדומי. שמעתי פיצוצים של שני רימוני הלם שנזרקו לתוך החצר, ואז הדחפור התחיל להרוס את הקיר של הבית.
אחר כך ראיתי את החיילים מובילים כמה בחורים מובלים מכיוון מערב אל הדיוואן של משפחת עובייד, שנמצא ברחבה של הכיכר. כולם היו קשורים באזיקים, והעיניים שלהם היו מכוסות. אחר כך נעצר מול הדיוואן ג'יפ צבאי והחיילים הורידו ממנו את עודיי מוחמד חוסיין קדומי, והכניסו אותו לתוך הדיוואן. החיילים הביאו לדיוואן גם את עבד אל-חמיד עזאת ח'אלד שתיווי. הם הובילו אותו לשם ברגל ועברו מתחת לבית שבו הייתי.
חמאדה שתיווי היה בתוך בית הבד עם החיילים. שמעתי צעקות וצווחות ושמעתי את חמאדה צועק "אללה אכבר" וגם "אבא, אבא, יא חביבי" . זה נמשך כרבע שעה.
בסביבות השעה 23:00 בלילה, הדחפור הצבאי הפסיק לעבוד, הסתובב וחזר לרחבת הכיכר. ג'יפ צבאי הגיע אל הרחבה והחיילים הוציאו ממנו אוכל וחלקו לחיילים שהיו ברחבה. בזמן שהחיילים אכלו, היה שקט באזור. חמישה חיילים שעמדו ליד הג'יפים שחנו מול הדיוואן לא אכלו.
ראיתי את חמאדה שתיווי יוצא בשקט מבית הבד לכיוון דרום, אל הרחוב שמתחת לבית שהייתי על הגג שלו. הלכתי קצת אחורה. אחרי זמן קצר שמעתי ירי וצעקות של אחד החיילים שאמר "מפה" "מפה". חזרתי מיד כדי לראות מה קורה, וראיתי את חמאדה על הכביש, ליד החלק התחתון של הבית. הוא היה ממש מתחתי. הוא נפל על הפנים, כשהידיים שלו פרושות לצדדים. זה קרה בין 11:30-11:45 בלילה. בפינה של הרחוב יש פנס, כך שאפשר לראות טוב בחושך.
החיילים הסתערו לכיוון שלו וכיוונו עליו את הרובים. כל אחד מהם תפס עמדה אבל חמאדה לא זז. אחר-כך הגיע אמבולנס צבאי ויצאו ממנו שלושה חיילים. הם הגישו לחמאדה עזרה ראשונה וניסו להנשים אותו עם בלון חמצן. ראית שיורד דם מהראש ומהידיים שלו. אחרי שלוש דקות הם הרימו אותו והכניסו אותו לאמבולנס, שעזב את המקום.
אחר כך ראיתי אותם משחררים את עבד אל-חמיד שתיווי, בן 46, אחד מהאנשים שהוחזקו בדיוואן.
שני כלי-רכב גדולים להסעת חיילים הגיעו למקום. החיילים העלו ארבעה בחורים לאחד מכלי-הרכב ובחור בשם קייסר הם העלו לג'יפ צבאי לבד עם החיילים. כלי-הרכב והג'יפ עזבו את המקום. החיילים הורידו את כיסויי העיניים מארבעת הבחורים שנשארו, הובילו אותם לצד המזרחי של הכיכר, ושם הורידו להם את האזיקים ונתנו להם ללכת.
אחרי רבע שעה בערך החיילים התחילו לעזוב את הכיכר ולצאת מהכפר. הם עשו את זה בהדרגה. החיילים האחרונים עשבו את הכיכר בשעה 01:20.
פרטי העד שמורים במשרדי בצלם