1.3.07: צעיר שנפצע בתאונה נפטר לאחר שחיילים בשער עזון עתמה עיכבו את פינויו לבית-החולים
ב-17.2.07, בסביבות השעה 21:40, הוזעקו שלושה צעירים תושבי עזון עתמה לסייע בחילוץ כלי רכב שנתקע בשדות הכפר. הם נסעו למקום בטרקטור ללא אורות, אשר עלה על אבן גדולה בדרך והתהפך. אחד הצעירים, עאדל עומר, בן 21, נלכד תחת הטרקטור ונפצע פצעים קשים. חברו רץ לכפר והזעיק את בעליו של טרקטור כבד יותר, שסייע בחילוצו. הפצוע פונה במכונית פרטית, על-מנת להביאו מהר ככל האפשר לבית החולים בקלקיליה.
הכפר עזון עתמה מוקף בגדר ההפרדה וכלוא בינה לבין הקו הירוק. פתח היציאה היחיד של תושבי הכפר הוא השער במכשול, הנסגר בשעה 22:00. כשהגיעו הצעירים לשער, הייתה השעה כבר עשר. החיילים נעלו את השער והתבצרו במגדל השמירה שלהם. במשך שעה, הפצירו הצעירים בחיילים לפתוח להם את השער ולאפשר להם לפנות את חברם לבית החולים. רק כשעה לאחר שהגיעו למקום, ניאותו החיילים לרדת מן המגדל ולאמת את טענת הצעירים שיש עמם פצוע הזקוק לטיפול רפואי דחוף. רק כעשר דקות לאחר מכן, פתחו החיילים את השער.

מכשול ההפרדה ומגדל השמירה שבו התבצרו החיילים בעזון עתמה. צילום: מיקי קרצמן.
הצעירים מיהרו לבית החולים. בדרך עוד בדקו וראו שחברם נושם וזז, אבל כשהגיעו לבית החולים קבעו הרופאים בחדר המיון את מותו.
לפי גרסת הצבא הפצוע הגיע מת לשער, אך לא ברור על סמך מה מסתמכת טענה זו. ברור כי החיילים, שכלל לא טרחו לרדת מן המגדל במשך שעה (עובדה שלא הוכחשה על-ידי הצבא) אינם מוסמכים לקבוע את מותו. בעקבות חשיפת בצלם, הודיע הצבא כי מעתה יאויש השער בכל שעות הלילה.
בצלם פנה לתובע הצבאי הראשי בדרישה כי יורה על פתיחת חקירה לשם בירור נסיבות המקרה.